گزیده هایی از توصیه های برخی از سیاستمداران آمریکایی به دولت آمریکا درباره اغتشاشات ایران میخوانید:
- چارلز پروتاپر از نظریه پردازان نو محافظه کاران در مقاله ای تحت عنوان Hope and change but not for iran می نویسد تظاهر کنندگان در ایران انتظارات بسیاری از دولت اوباما دارند و اوباما با سکوت بی معنی خویش آنان را نا امید میسازد. این نظریه پرداز نومحافظه کار آمریکائی ادامه میدهد: " اوباما پیام این تظاهرات را درست دریافت نکرده است، این تظاهرات نتیجه ای از جریان انتخابات ایران نیست، بلکه حاصل از عدم مشروعیت دولت اسلامی در توده های مردم ایران است، آنان فرصت انتخابات را میدانی مناسب و بهانه ای برای اعلام موجودیت و مخالفت خود با نظام اسلامی دانستهاند"
این سیاستمدار وزارت خارجه آمریکا سقوط نظام اسلامی را همانند و شبیه سقوط شوروی سابق و آن را ضربه ای سخت به بنیادگرایی اسلامی میداند.
مجله اتلانتیک، در نوشتهای از اندرو سولیوان -
نخستین ابزار آمریکاییها و غربیها جهت مقابله با عملیات نقض حقوق بشر بدنبال انتخابات لزوم عدم قبول احمدی نژاد بعنوان رییس جمهور ایران است. در همین زمینه برخی از محافظه کاران در داخل کنگره آمریکا از باراک اوباما خواستهاند که تظاهر کنندگان ایران را نه در حاشیه بلکه با تمامی قدرت و در سطح علنی حمایت کند. جان مک کین هم از اوباما خواسته است به صورت سیار روشن و علنی از تقلب در انتخابات ایران سخن بگوید. او اوباما را به پشتیبانی علنی و حمایت از تظاهر کنندگان در مقابل سیاست های خشونت باردولت ایران فراخوانده است که امریکاییها 4 سال دیگر دربرابر سیاست های تندرو احمدی نژاد وآخوندهای حاکم قرار نگیرد.
روزنامه والاستریت ژورنال هم در مقاله ای پنج روش جهت حمایت آزادی در ایران پیشنهاد می کند :
اول ) ارتباط مستقیم اوباما با موسوی جهت اطمینان از سلامت و حمایت از موضع گیری های وی ،این ارتباط همانند ایفاد "جان بایدن" به لبنان در شب انتخابات جهت شکست حزب الله مفید خواهد بود.
دوم ) ارسال یک پیام توسط اوباما به مردم ایران که این توهم را احیا نماید که نظام اسلامی از پشتیبانی مردمی محروم گشته است. باید از جدا شدگان از بدنه نظام بخواهد خواسته های خود را اعلام کنند. این خواسته ها شامل موارد مالی ، کنفرانس های تبلیغاتی و گروه های کار و دیدارهای دیپلماتیک خواهد بود. نویسندگان مشاور وزارت خارجه آمریکا این پشتیبانی را در راستای انقلاب های رنگین کشورهای اروپای شرقی و در اوکراین 2004 دانسته اند.
سوم ) اوباما باید سفیران آمریکا در اروپا و کشورهای خلیج را جهت تماس با مخالفین ساکن خارج از نظام اسلامی روانه کند، به نظر این نویسندگان ایرانیان مقیم خارج می توانند نقش مهمی در پشتیبانی از تلاشهای آمریکا در تحقق اصلاحات در ایران بجای آورند.
چهارم ) پشتیبانی مالی بیشتر از رادیوفردا ، بخش فارسی رادیو آزادی و ابزارهای رسانه ای و نیز پشتیبانی مالی از شبکه های اینترنت و ماهواره که ایرانیان بتوانند به اطلاعات مورد نیاز دستیابی داشته باشند.
پنجم ) دولت آمریکا باید فرصتهای بیشتری برای اصلاح گرایان و جدا شدگان از نظام ایجاد کنند تا در جنگ اندیشه ها و افکار فایق آیند . این پشتیبانی شامل تجهیز کلیه وسائل و ابزارهای رسانه ای : FAX ، سیستم های کپی و دستیابی به اینترنت و دیگر سیستم های رسانه ای می گردد.
خط خطی های یک مبتدی
سه شنبه 88/4/9 |
توسط : محسن جانجانی
نظر بدهید
مطلب بعدی :
برزک نامه

پیامهای عمومی ارسال شده